Η Όξυνση της Κατάστασης στην Αίγυπτο Οδηγεί το Μπρεντ Πάνω από τα 103 Δολ. το Βαρέλι

Η Όξυνση της Κατάστασης στην Αίγυπτο Οδηγεί το Μπρεντ Πάνω από τα 103 Δολ. το Βαρέλι
energia.gr
Πεμ, 3 Φεβρουαρίου 2011 - 11:25
Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στην Αίγυπτο και ειδικότερα στο Κάιρο, όπου το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν πέντε νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, οδηγούν τις τιμές των εμπορευμάτων σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, με το Μπρεντ να ξεπερνά σήμερα και τα 103 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό βρίσκεται πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι. Οι αγορές παραμένουν νευρικές περισσότερο από μια εβδομάδα λόγω των φόβων ότι η πολιτική κρίση στην Αίγυπτο θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Μέσης Ανατολής

Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στην Αίγυπτο και ειδικότερα στο Κάιρο, όπου το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν πέντε νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, οδηγούν τις τιμές των εμπορευμάτων σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, με το Μπρεντ να ξεπερνά σήμερα και τα 103 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό βρίσκεται πάνω από τα 91 δολάρια το βαρέλι.

Οι αγορές παραμένουν νευρικές περισσότερο από μια εβδομάδα λόγω των φόβων ότι η πολιτική κρίση στην Αίγυπτο θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, οι εκτυλισσόμενες συγκρούσεις στο Κάιρο μεταξύ αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του Χόσνι Μουμπάρακ οδήγησαν την Χίλαρι Κλίντον να ζητήσει από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να τιμωρήσει όσους ευθύνονται για τα βίαια επεισόδια.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις στην Πλατεία Ταχρίρ που προκάλεσαν οι επιθέσεις των υποστηρικτών του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Τα αιματηρά επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων αστυνομικοί με πολιτικά, άνοιξαν πυρ εναντίον των Αιγυπτίων που ζητούν την άμεση παραίτηση του προέδρου της χώρας. Πολλοί από τους υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ εμφανίστηκαν στην πλατεία Ταχρίρ πάνω σε άλογα και καμήλες, κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια. Οι συγκρούσεις ήταν ολονύκτιες, ενώ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο στρατός παρέταξε τεθωρακισμένα κατά μήκος της πλατείας Ταχρίρ.