Εντός των επόμενων 18-24 μηνών θα έχουν δοθεί οι πρώτες άδειες εξόρυξης πετρελαίου σε ιδιώτες, εκτίμησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Εντός των επόμενων 18-24 μηνών θα έχουν δοθεί οι πρώτες άδειες εξόρυξης υδρογονανθράκων σε ιδιώτες, εκτίμησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι οι άδειες θα δοθούν για 4-5 περιοχές, ενώ οι έρευνες θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ελλάδα καθώς υπάρχουν ήδη ώριμα επιστημονικά δεδομένα για την εν λόγω περιφέρεια.

"Με βάση τα ακατέργαστα ακόμη στοιχεία που ήδη υπάρχουν, η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μόνη της μέρος των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο", σημείωσε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας ότι "σε κάποια χρόνια, η παραγωγή ενδέχεται να φτάσε ιστο ένα πέμπτο ή ακόμη και στο ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης".

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα καταναλώνει περίπου 120 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.