Μείωση των τιμών πετρελαίου αυτή την εβδομάδα προβλέπει η JPMorgan Chase & Co, αν δεν αναζωπυρωθεί η πολιτική ένταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Οι τιμές στα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού αναρριχήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008, με το Brent να ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών ότι οι αναταραχές στην Αίγυπτο θα διατάρασσαν την προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή και θα απειλούσαν τη σταθερότητα στην περιοχή

Μείωση των τιμών πετρελαίου αυτή την εβδομάδα προβλέπει η JPMorgan Chase & Co, αν δεν αναζωπυρωθεί η πολιτική ένταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές στα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού αναρριχήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008, με το Brent να ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών ότι οι αναταραχές στην Αίγυπτο θα διατάρασσαν την προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή και θα απειλούσαν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι ενδείξεις ότι περιορίζονται οι διαμαρτυρίες φανερώνουν ότι η αγορά ίσως να είναι έτοιμη για μια «αξιόλογη διόρθωση», αναφέρει η τράπεζα σε έκθεσή της. Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών σε Εμπορεύματα ( CFTC), τα hedge funds αύξησαν τα στοιχήματα υπέρ της ανόδου των τιμών πετρελαίου με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ εβδομάδων.

«Αυτή η εβδομάδα θα χαρακτηρισθεί από μια υποχώρηση των τιμών του αργού», υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα σημειωθούν νέες εντάσεις και θα επιτευχθεί πολιτική πρόοδος, τονίζουν οι αναλυτές της JPMorgan. «Γι’ αυτόν το λόγο, οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν την πιθανότητα αποκόμισης κερδών από όλες ή από μια μερίδα των θέσεων long που έχουν απομείνει», αναφέρουν στην έκθεσή τους.