Η αυξημένη ζήτηση και οι υψηλές τιμές των μεταλλευμάτων υπήρξαν η αιτία για την πρωτόγνωρη κερδοφορία 10,52 δισ. δολ. που σημείωσε το δεύτερο εξάμηνο του 2010 η μεγαλύτερη μεταλλευτική του κόσμου BHP Billiton. Όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη, αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση 72%, σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2009

Η αυξημένη ζήτηση και οι υψηλές τιμές των μεταλλευμάτων υπήρξαν η αιτία για την πρωτόγνωρη κερδοφορία 10,52 δισ. δολ. που σημείωσε το δεύτερο εξάμηνο του 2010 η μεγαλύτερη μεταλλευτική του κόσμου BHP Billiton. Όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη, αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση 72%, σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Τα σχέδια της εταιρείας για επενδύσεις ανέρχονται σε 80 δισ. δολ. για την επόμενη 5ετία σε νέα έργα σε όλο τον κόσμο, ενώ θα διαθέσει 10 δισ. δολάρια για την επαναγορά ιδίων μετοχών από τους επενδυτές, καθώς δεν έχει σχεδόν καθόλου χρέη και ταμεία της είναι γεμάτα.

Ωστόσο, η BHP εκτιμά ότι η ζήτηση θα μειωθεί το 2011, αλλά πιστεύει οι σχετικά βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες θα ενισχύσουν τα αποτελέσματά της.