Ο γιος του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Kαντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ Kαντάφι, προειδοποιεί με δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι LIBYAN TV ότι η χώρα μπορεί να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο. Την ίδια στιγμή, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και την αστυνομία επεκτάθηκαν και μέσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη. Εξάλλου, εχθές, ο ηγέτης της φυλής Αλ-Ζαουάγια, που βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, απείλησε με δηλώσεις του, να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής πετρελαίου μέσα στο επόμενο 24ωρο, προς τις Δυτικές χώρες, εκτός αν οι αρχές της Λιβύης σταματήσουν αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «καταπίεση των διαδηλωτών»

Ο γιος του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Kαντάφι, Σαίφ αλ-Ισλάμ Kαντάφι, προειδοποιεί με δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι LIBYAN TV ότι η χώρα μπορεί να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο. Την ίδια στιγμή, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και την αστυνομία επεκτάθηκαν και μέσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.

 

Εξάλλου, εχθές, ο ηγέτης της φυλής Αλ-Ζαουάγια, που βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, απείλησε με δηλώσεις του, να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής πετρελαίου μέσα στο επόμενο 24ωρο, προς τις Δυτικές χώρες, εκτός αν οι αρχές της Λιβύης σταματήσουν αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «καταπίεση των διαδηλωτών». Η φυλή, η οποία ζει νότια της Βεγγάζης, έχει δεχθεί το χειρότερο κύμα βίας τις τελευταίες ημέρες.

Στο μήνυμά του, ο Σαίφ υποσχέθηκε ότι το καθεστώς του πατέρα του θα προχωρήσει άμεσα σε ένα πρόγραμμα αλλαγών, ενώ στο διάγγελμά του τόνισε ότι «Η Λιβύη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είτε συμφωνούμε σήμερα σε μεταρρυθμίσεις, είτε δεν θα θρηνήσουμε 84 νεκρούς, αλλά χιλιάδες και ποταμοί αίματος θα κυλήσουν σε ολόκληρη τη Λιβύη».

Ο Σαίφ, τόνισε ότι οι διαδηλωτές που κυρίως ήταν συγκεντρωμένοι στα ανατολικά της χώρας απείλησαν να βυθίσουν τη Λιβύη στον εμφύλιο πόλεμο, με σκοπό να διασπάσουν τη χώρα σε μικρότερα κομμάτια.

Ο Σαίφ, επίσης, αναγνώρισε ότι η αστυνομία και ο στρατός έκαναν πολλούς λανθασμένους χειρισμούς με τους διαδηλωτές. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αναφορές που κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς είναι υπερβολικέςα, και η οργάνωση Human Right s Watch τονίζει ότι τουλάχιστον 223 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο γιος του ηγέτη της Λιβύης χαρακτήρισε κομβικό το ρόλο του στρατού για την αντιμετώπιση της συνωμοσίας και διαβεβαίωσε ότι ο στρατός θα διαφυλάξει την ασφάλεια της χώρας με κάθε θυσία. Ορκίστηκε δε ότι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν εναντίον των υπονομευτών της ενότητας, μέχρι τον τελευταίο που θα παραμείνει ζωντανός.

Ωστόσο , εχθές, ο ηγέτης της φυλής Αλ-Ζαουάγια, που βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, απείλησε με δηλώσεις του, να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής πετρελαίου μέσα στο επόμενο 24ωρο, προς τις Δυτικές χώρες, εκτός αν οι αρχές της Λιβύης σταματήσουν αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «καταπίεση των διαδηλωτών». Η φυλή , η οποία ζει νότια της Βεγγάζης, έχει δεχθεί το χειρότερο κύμα βίας τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, ο Ακράμ αλ-Γουαρφάλι, ηγετική φυσιογνωμία της φυλής Αλ Γουαρφάλα, μιας από τις μεγαλύτερες στη Λιβύη, η οποία ζει νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης, είπε στο κανάλι Αλ Τζαζίρα, «εμείς λέμε στον αδελφό Καντάφι, ότι δεν είναι πλέον αδελφός μας, εμείς του λέμε να φύγει τώρα από τη χώρα».