Έλεγχο σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ στον υπεραστικό σταθμό Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, διαπιστώνοντας ότι λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. Σερρών χρησιμοποιούσε ως καύσιμο πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης.

Έλεγχο σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ στον υπεραστικό σταθμό Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, διαπιστώνοντας ότι λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. Σερρών χρησιμοποιούσε ως καύσιμο πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης.

Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του λεωφορείου, και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και τα πρόστιμα του αδικήματος της λαθρεμπορίας ύψους 5.000 ευρώ.

Επίσης, κατά τη διενέργεια ελέγχου σε πρατήριο της περιοχής Αντιρρίου, τα στελέχη του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο με 5.500 λίτρα λαθραίο πετρέλαιο κίνησης αγνώστου προελεύσεως, ενώ κατασχέθηκε και ποσότητα 6.300 λίτρων πετρελαίου εντός των δεξαμενών αποθήκευσης του πρατηρίου χωρίς να προκύπτει η νόμιμη προέλευσή του.

Σε βάρος των υπευθύνων του πρατηρίου σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων, ενώ οι δασμοί και τα πρόστιμα ανέρχονται στις 30.000 ευρώ.

Τέλος, στην Αμαλιάδα το ΣΔΟΕ κατέσχεσε ποσότητα 1.500 κιλών υγραερίου αγνώστου προέλευσης, το οποίο προοριζόταν για εφοδιασμό αυτοκινήτων με υγραεριοκίνηση και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων για τη λαθραία διακίνηση.