Στην εξαγορά ποσοστού 70% στην Tabasco Oil Co. της Geoprocesados SA συμφώνησε να προχωρήσει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Κάρλος Σλιμ, μέσω της εταιρείας του Grupo Carso, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στην αγορά πετρελαίου της Κολομβίας

Στην εξαγορά ποσοστού 70% στην Tabasco Oil Co. της Geoprocesados SA συμφώνησε να προχωρήσει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Κάρλος Σλιμ, μέσω της εταιρείας του Grupo Carso, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στην αγορά πετρελαίου της Κολομβίας.

Η Tabasco έχει συνάψει συμβόλαιο έρευνας και παραγωγής πετρελαίου στο κοίτασμα LLA 56 στην ανατολική Κολομβία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της μεξικάνικης Grupo Carso. Σημειώνεται ότι δεν γνωστοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Κάρλος Σλιμ είχε δηλώσει ότι επιδιώκει να επεκτείνει τις πετρελαϊκές του επενδύσεις στην Κολομβία λόγω των ανοικτών πολιτικών της χώρας στον τομέα της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων.

Στόχος της Κολομβίας, από την άλλη πλευρά, είναι να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στα κοιτάσματά της. Η Ecopetrol, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας, επιδιώκει να διπλασιάσει την παραγωγή της μέχρι το 2020, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιθυμεί να προσελκύσει ξένους παραγωγούς για την ανάπτυξη των εγχώριων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.