Στα Υψηλότερα Επίπεδα των Τελευταίων Δυόμιση Ετών Ανέβηκε η Τιμή του Αργού

Στα Υψηλότερα Επίπεδα των Τελευταίων Δυόμιση Ετών Ανέβηκε η Τιμή του Αργού
energia.gr
Πεμ, 24 Φεβρουαρίου 2011 - 10:18
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση ετών βρίσκεται η τιμή του αργού, καθώς η σφοδρότητα των αναταραχών στην Λιβύη εντείνεται, ενώ πληθαίνουν οι ανησυχίες για επέκταση της πολιτικής κρίσης και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. Έτσι, στις 10:15 ώρα Ελλάδος, το WTI έφτανε στα 101,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent ανέβαινε στα 117,18 δολάρια. Την ίδια στιγμή, το Reuters εκτιμά ότι η παραγωγή ύψους 1,6 εκατ. βαρελιών της Λιβύης έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 400.000 βαρέλια ημερησίως λόγω των αναταραχών

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση ετών βρίσκεται η τιμή του αργού, καθώς η σφοδρότητα των αναταραχών στην Λιβύη εντείνεται, ενώ πληθαίνουν οι ανησυχίες για επέκταση της πολιτικής κρίσης και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. Έτσι, στις 10:15 ώρα Ελλάδος, το WTI έφτανε στα 101,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent ανέβαινε στα 117,18 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, το Reuters εκτιμά ότι η παραγωγή ύψους 1,6 εκατ. βαρελιών της Λιβύης έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 400.000 βαρέλια ημερησίως λόγω των αναταραχών.

«Εκτιμώ ότι το Brent θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και ίσως φτάσει τα 120 δολάρια έως τα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο Ken Hasegawa της χρηματιστηριακής Newedge στο Τόκιο.