Πτώση άνω του 50% έχει σημειώσει η παραγωγή πετρελαίου στις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Λιβύης, την ώρα που εργάτες και ο στρατός της χώρας προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών, όπως δήλωσε το Σάββατο στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας. Πολλές από τις περιοχές που παράγεται πετρέλαιο βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη, μεγάλα μέρη της οποίας έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών που επιθυμούν την πτώση του καθεστώτος Καντάφι

Πτώση άνω του 50% έχει σημειώσει η παραγωγή πετρελαίου στις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Λιβύης, την ώρα που εργάτες και ο στρατός της χώρας προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών, όπως δήλωσε το Σάββατο στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας.

Πολλές από τις περιοχές που παράγεται πετρέλαιο βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη, μεγάλα μέρη της οποίας έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών που επιθυμούν την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

«Έχουμε μειώσει στο ελάχιστο την παραγωγή, πολύ κάτω από το μισό της κανονικής μας παραγωγής των 100.000 βαρελιών την ημέρα, παρόλο που δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για λόγους ασφαλείας», δήλωσε το στέλεχος της εταιρείας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Reuters.

Όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας σε καμία πετρελαιοπηγή. «Εργαζόμαστε σαν μία ομάδα, ένας λαός της Λιβύης, οι εργάτες και ο στρατός για να διασφαλίσουμε τις πετρελαιοπηγές και τις υποδομές», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πετρέλαιο από τη Μίσλα πηγαίνει σε τερματικούς στη Ρας Λανούφ και το Τομπρούκ, όπου και αποθηκεύεται. «Η παραγωγή θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μόλις μας δοθεί η ευκαιρία», επεσήμανε.

Σύμφωνα με πηγές από τη βιομηχανία πετρελαίου εκτός Λιβύης, οι αποστολές αργού πετρελαίου από τη χώρα, την 12η εξαγωγό στον κόσμο, έχουν σχεδόν σταματήσει εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής, της έλλειψης προσωπικού στα λιμάνια και των ανησυχιών για την ασφάλεια.