Για όγδοη χρονιά φέτος η Ελλάδα συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα διεξαχθεί 26-28 Μαΐου στην πίστα Eurospeedway στο Lausitz της Γερμανίας, με τρεις συμμετοχές.

Για όγδοη χρονιά φέτος η Ελλάδα συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα διεξαχθεί 26-28 Μαΐου στην πίστα Eurospeedway στο Lausitz της Γερμανίας, με τρεις συμμετοχές. Οι δύο ομάδες από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και το ένα λύκειο με ιστορία στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο που θα μας εκπροσωπήσουν φέτος, είναι:

  • Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ομάδα Προμηθέας, θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος, στην κατηγορία Prototype . Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο σχεδιασμός των οχημάτων επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα που συμμετέχουν σε αυτή.
  • Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συμμετάσχει φέτος για τέταρτη χρονιά στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, με το όχημα Ε R 11, που αξιοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Urban Concept. Στοχεύει λοιπόν να διακριθεί σε μια κατηγορία όπου οχήματα που συμμετέχουν είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα
  • Τέλος, το 2ο ΕΠ.ΑΛ-Σ.Ε.Κ. Αιγάλεω, που συμμετείχε για πρώτη φορά το 2004, θα διαγωνιστεί και φέτος με το όχημα Ίρις, το οποίο αξιοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης με καύσιμο βενζίνη, στην κατηγορία Prototype

O Γιώργος Θωμαΐδης, Γενικός Διευθυντής της Coral, σημείωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα περήφανοι που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παρούσα σε αυτή την διοργάνωση με 3 αξιόλογες συμμετοχές και περίπου 30 νέους επιστήμονες. Ο Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει, αφού εμπνέει μια νέα γενιά μηχανικών και επιστημόνων να βάλουν πολύ μεράκι, προσπάθεια και φαντασία και να θέσουν νέες ιδέες στην πράξη για την οικονομία των καυσίμων και να διακριθούν σε έναν αγώνα-πρόκληση. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες μας!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, η μετακίνηση των ελληνικών ομάδων είναι μια προσφορά της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, που με πολλή χαρά αγκάλιασε τη διοργάνωση.