Μελέτη δημιουργίας ενός «τεχνητού φύλλου», ενός πάνελ που μπορεί να μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία απευθείας σε χημικό καύσιμο παρουσίασε το MIT. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι το πάνελ αυτό έχει το μέγεθος ενός φύλλου τράπουλας και είναι κατασκευασμένο από φθηνά υλικά όπως σιλικόνη, κοβάλτιο και νικέλιο.

Μελέτη δημιουργίας ενός «τεχνητού φύλλου», ενός πάνελ που μπορεί να μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία απευθείας σε χημικό καύσιμο παρουσίασε το MIT. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι το πάνελ αυτό έχει το μέγεθος ενός φύλλου τράπουλας και είναι κατασκευασμένο από φθηνά υλικά όπως σιλικόνη, κοβάλτιο και νικέλιο.

Ο εφευρέτης του «φύλλου», Daniel Nocera, αποκαλεί το δημιούργημά του "Άγιον Δισκοπότηρο" της ενεργειακής βιομηχανίας, καθώς μπορεί να παράξει ενέργεια με ελάχιστο κόστος.

Η πολλά υποσχόμενη εφεύρεση πρέπει να υποβληθεί, όμως, σε κάποιες μικρές βελτιώσεις καθώς ένα κλασικό φωτοβολταϊκό πάνελ έχει μια δυναμικότητα που αγγίζει το 10%, ενώ η δυναμικότητα του «τεχνητού φύλλου» δεν ξεπερνά ακόμη το 2,5%.