Πλοία και αεροσκάφη για τον περιορισμό της ζημιάς που προκλήθηκε στα ανοικτά της Νιγηρίας από μία διαρροή περίπου 40.000 βαρελιών πετρελαίου επιστράτευσε σήμερα η Shell. Η διαρροή, που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Shell που βρίσκονται 120 χιλιόμετρα από τις ακτές στο Δέλτα του Νίγηρα, έχει σταματήσει

Πλοία και αεροσκάφη για τον περιορισμό της ζημιάς που προκλήθηκε στα ανοικτά της Νιγηρίας από μία διαρροή περίπου 40.000 βαρελιών πετρελαίου επιστράτευσε σήμερα η Shell.

Η διαρροή, που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Shell που βρίσκονται 120 χιλιόμετρα από τις ακτές στο Δέλτα του Νίγηρα, έχει σταματήσει.

«Προκειμένου να καθαρίσουμε τη θάλασσα, έχουμε αναπτύξει σκάφη για να διαλυθεί η κηλίδα στο νερό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Shell στη Νιγηρία, Μουτίου Σουνμόνου.

«Έχουμε αναπτύξει ακόμη υπέρυθρες ακτινοβολίες για να μπορούμε να εντοπίσουμε τα μέρη όπου η κηλίδα είναι πιο έντονη. Αυτό θα μάς επιτρέπει να κάνουμε στοχευμένη τη χρήση των διαλυτικών» που είναι χημικά προϊόντα, πρόσθεσε.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία ανέφερε σήμερα ότι «τουλάχιστον 40.000 βαρέλια πετρελαίου έχουν διαρρεύσει».