ΤΕΕ - Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Προτάσεις για την Ελάφρυνση του Κόστους Θέρμανσης

ΤΕΕ - Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Προτάσεις για την Ελάφρυνση του Κόστους Θέρμανσης
energia.gr
Τρι, 21 Φεβρουαρίου 2012 - 09:53
Τη μείωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης για διάστημα εύλογο που θα επιτρέψει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και την επιστροφή της διαφοράς του φόρου μεταξύ πετρελαίου κίνησης – θέρμανσης για τις επιχειρήσεις τηλεθέρμανσης προτείνει, μεταξύ άλλων, σε κείμενο θέσεων (βλ. εδώ) το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

Τη μείωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης για διάστημα εύλογο που θα επιτρέψει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και την επιστροφή της διαφοράς του φόρου μεταξύ πετρελαίου κίνησης – θέρμανσης για τις επιχειρήσεις τηλεθέρμανσης προτείνει, μεταξύ άλλων, σε κείμενο θέσεων (βλ. εδώ) το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.

Το κείμενο, με τίτλο «Διατύπωση θέσεων του ΤΕΕ - Τμ. Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το κόστος θέρμανσης», υπογεγραμμένο από τον πρόεδρό του ΤΕΕ/ΤΔΜ, κ. Δημήτρη Μαυροματίδη, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του φορέα, υπενθυμίζει ότι το εν λόγω Επιμελητήριο, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2011, έχει διατυπώσει τις θέσεις του σχετικά με την επιχειρούμενη εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνου του πετρελαίου κίνησης και τις αναμενόμενες επιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως σημειώνει το ΤΕΕ - Τμ. Δυτικής Μακεδονίας «το κείμενο εκείνο έχει αποδειχθεί δυστυχώς αληθινό. Η Δυτική Μακεδονία βιώνει – δυστυχώς – σήμερα όσα σε εκείνο το κείμενο είχανε προβλεφθεί. Η τραγική αλήθεια είναι ότι καμία από τις προτάσεις του ΤΕΕ δεν εισακούσθηκε από τους αρμόδιους. Η εισπρακτική μανία της Δημόσιας Διοίκησης για την κάλυψη των ελλειμμάτων “πάγωσε” στην κυριολεξία τους Δυτικομακεδόνες».