Πλήρης είναι, πλέον, ουσιαστικά η διακοπή των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου προς την Ισπανία, ενώ η Τεχεράνη πιθανόν να διακόψει την πώληση αργού και προς την Γερμανία και την Ιταλία ως αντίποινα για το ευρωπαϊκό εμπάργκο. Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, Press TV, το Ιράν έχει διακόψει την προσφορά πετρελαίου στην Ισπανία, αφού σταμάτησε να εξάγει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των αντιποίνων για τις κυρώσεις
Πλήρης είναι, πλέον, ουσιαστικά η διακοπή των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου προς την Ισπανία, ενώ η Τεχεράνη πιθανόν να διακόψει την πώληση αργού και προς την Γερμανία και την Ιταλία ως αντίποινα για το ευρωπαϊκό εμπάργκο. Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, Press TV, το Ιράν έχει διακόψει την προσφορά πετρελαίου στην Ισπανία, αφού σταμάτησε να εξάγει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των αντιποίνων για τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην άσκηση πιέσεων στις ξένες δυνάμεις ενόψει του νέου γύρου συνομιλιών. Υπενθυμίζεται ότι το Μ. Σάββατο ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ Τεχεράνης και των έξι μεγάλων δυνάμεων στην Κωνσταντινούπολη με βασικό θέμα στην ατζέντα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πάντως, η Ισπανία έχει ήδη αντικαταστήσει το ιρανικό πετρέλαιο με εισαγωγές από την Σαουδική Αραβία, ενώ εκπρόσωπος της ισπανικής Repsol δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει αγοράσει πετρέλαιο από το Ιράν «εδώ και μήνες».