«Σε Πλήρη Εφαρμογή από την 1η Ιουλίου το Εμπάργκο στις Εισαγωγές Ιρανικού Αργού», Διαβεβαιώνει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

«Σε Πλήρη Εφαρμογή από την 1η Ιουλίου το Εμπάργκο στις Εισαγωγές Ιρανικού Αργού», Διαβεβαιώνει ο Βρετανός ΥΠΕΞ
Δευ, 25 Ιουνίου 2012 - 17:16
Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί το εμπάργκο της Ε.Ε. στις εισαγωγές ιρανικού αργού από την 1 η Ιουλίου, τόνισε σήμερα ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χαίηγκ. Σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για τα μέτρα κατά του Ιράν, ο Χαίηγκ τόνισε: «Επιβεβαιώσαμε, επίσης, τις λεπτομέρειες των κυρώσεων που εφαρμόζονται σε βάρος του Ιράκ. Αυτές τίθενται σε πλήρη εφαρμογή από 1ης Ιουλίου, δηλαδή από την αυτή την Κυριακή», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους
Επαγγελματική επιστολή

Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί το εμπάργκο της Ε.Ε. στις εισαγωγές ιρανικού αργού από την 1 η Ιουλίου, τόνισε σήμερα ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χαίηγκ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συζήτηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για τα μέτρα κατά του Ιράν, ο Χαίηγκ τόνισε: «Επιβεβαιώσαμε, επίσης, τις λεπτομέρειες των κυρώσεων που εφαρμόζονται σε βάρος του Ιράκ. Αυτές τίθενται σε πλήρη εφαρμογή από 1ης Ιουλίου, δηλαδή από την αυτή την Κυριακή», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Είναι σημαντικό οι Ιρανοί ηγέτες να συνειδητοποιήσουν την επιμονή των χωρών της Ε.Ε. στο θέμα καθώς και ότι θα συνεχίσουμε να εντατικοποιούμε την οικονομική πίεση μέχρι ο κόσμος να βεβαιωθεί ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προορίζεται για ειρηνικούς σκοπούς».