Στη συνένωση των δύο βασικών μονάδων πώλησης θα προχωρήσει η δανέζικη Vestas, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών στον κόσμο, σε μία προσπάθεια μείωσης των παγίων εξόδων, αύξησης της κερδοφορίας και καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών της. Έτσι, σύμφωνα με απόφαση της μητρικής Vestas Wind Systems A/S, συγχωνεύονται η Vestas Asia Pacific και η Vestas China
Στη συνένωση των δύο βασικών μονάδων πώλησης θα προχωρήσει η δανέζικη Vestas, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών στον κόσμο, σε μία προσπάθεια μείωσης των παγίων εξόδων, αύξησης της κερδοφορίας και καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών της. Έτσι, σύμφωνα με απόφαση της μητρικής Vestas Wind Systems A/S, συγχωνεύονται η Vestas Asia Pacific και η Vestas China.

Ο κ. Jens Tommerup, Πρόεδρος της Vestas China, θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαδικασία συγχώνευσης ως επικεφαλής της νέας, ενοποιημένης μονάδας πωλήσεων για την Κίνα και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, Sean Sutton, έλυσε το συμβόλαιό του με την Vestas κοινή συναινέσει.

Ας σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 3,9%, φτάνοντας στις 28,99 κορώνες Δανίας.