Συμφωνία για την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου πρόκειται να υπογράψει με την ουκρανική κυβέρνηση η Royal Dutch Shell. Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός, παρουσία του Ουκρανού προέδρου Viktor Yanukovich και του διευθύνοντος συμβούλου της, πετρελαϊκής πολυεθνικής, Peter Voser

Συμφωνία για την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου πρόκειται να υπογράψει με την ουκρανική κυβέρνηση η Royal Dutch Shell. 

Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός, παρουσία του Ουκρανού προέδρου Viktor Yanukovich και του διευθύνοντος συμβούλου της, πετρελαϊκής πολυεθνικής, Peter Voser.

Εάν υπογραφεί η συμφωνία, θα είναι μακράν η μεγαλύτερη επένδυση ξένης εταιρίας σε πρώην σοβιετική δημοκρατία και ένα μεγάλο βήμα για να απεξαρτηθεί κάπως η Ουκρανία από την δαπανηρή εισαγωγή φυσικού αερίου από ρωσική Gazprom.

Θα είναι επίσης ένα μεγάλο βήμα για την ανανέωση της προσπάθειας ανάπτυξης των σχιστολιθικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου (shale gas) στην Ευρώπη.