H Schneider Electric, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο, οι οποίες προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, κατατάσσεται στη 13η θέση της λίστας “Global 100 Most Sustainable Corporations”, 13 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη χρονιά.

H Schneider Electric, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο, οι οποίες προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, κατατάσσεται στη 13η θέση της λίστας “ Global 100 Most Sustainable Corporations”, 13 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη χρονιά.

 

Η λίστα ‘ Global 100’ απαρτίζεται από τις 100 πιο αποδοτικές μετοχές παγκοσμίως οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια βιωσιμότητας ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Η συγκέντρωση των στοιχείων γίνεται, κατά κύριο λόγο, μέσω του Bloomberg, αλλά και μέσω απευθείας επικοινωνίας με τις 350 επιχειρήσεις που περιλαμβάνει η shortlist, η επιλογή των οποίων γίνεται μεταξύ 4.000 περίπου εταιρειών μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Την αρχική ιδέα για μια τέτοια ταξινόμηση είχε η καναδική Corporate Knights, μια εταιρεία ερευνών για θέματα μέσων επικοινωνίας και επενδύσεων με στόχο την προαγωγή της «καθαρής» κεφαλαιοποίησης ( clean capitalism). Η παρουσίαση της λίστας γίνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

 

Ο κ. Doug Morrow, VP Research της Corporate Knights, δήλωσε τα εξής: ”’Έχουμε την αίσθηση ότι τα δεδομένα βιώσιμης ανάπτυξης που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε στο ερευνητικό μοντέλο Global 100, μετά βέβαια από την κατάλληλη ανάλυση και επεξεργασία, περιλαμβάνουν μη προφανείς, αλλά στατιστικώς σημαντικές ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων".

 

Στη λίστα του 2013, η Schneider Electric βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των εννέα γαλλικών επιχειρήσεων, και στην 3η από τις 10 εταιρείες του κλάδου της (Βιομηχανικά – Κεφαλαιουχικά αγαθά).

 

Ο κ. Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior Vice President στη Schneider Electric δήλωσε: ‘‘Η συμμετοχή της Schneider Electric στη λίστα Global 100 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η πρόοδός της, επιβεβαιώνουν τη στρατηγική και δέσμευση της εταιρείας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και την παρακολούθησή της μέσω συγκεκριμένων δεικτών, όπως το Planet & Society Barometer .

 

Από το 2005, η εταιρεία ανακοινώνει κάθε τρίμηνο την πρόοδο που σημειώνει σε βασικούς τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω του “ The Planet & Society Barometer”, ενός βραβευμένου εργαλείου καταγραφής των επιδόσεων της εταιρείας στον τομέα της βιωσιμότητας ( sustainability dashboard). Βασισμένο σε 14 δείκτες που καλύπτουν τους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης (Άνθρωποι, Πλανήτης, Ανάπτυξη), το βαρόμετρο συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων για τη βιωσιμότητα και στον προσανατολισμό των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν στον τομέα αυτό.

 

Παράλληλα, ωστόσο, η Schneider Electric παρακολουθεί και επιπλέον βασικούς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως τον “ Carbon Disclosure Performance Leadership Inde x” και τους “ Dow Jones Sustainability Indexes” Κόσμου και Ευρώπης.