Σήμερα, η κ. Connie Hedegaard, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τη δράση για το κλίμα, δρομολογεί διαγωνισμό χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καλώντας τα δημιουργικά και καινοτόμα μυαλά από ολόκληρη την ΕΕ να θέσουν σε δοκιμασία τις οικολογικές πρωτοβουλίες τους. Ο διαγωνισμός με τίτλο «ο κόσμος που θέλετε» αποτελεί μέρος της ενημερωτικής εκστρατείας "Δράση για το κλίμα" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ο κόσμος που θέλετε.

Σήμερα, η κ.  Connie Hedegaard, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τη δράση για το κλίμα, δρομολογεί διαγωνισμό χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καλώντας τα δημιουργικά και καινοτόμα μυαλά από ολόκληρη την ΕΕ να θέσουν σε δοκιμασία τις οικολογικές πρωτοβουλίες τους. Ο διαγωνισμός με τίτλο «ο κόσμος που θέλετε» αποτελεί μέρος της ενημερωτικής εκστρατείας "Δράση για το κλίμα" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:  Ο κόσμος που θέλετε.

Η Επίτροπος Hedegaard δήλωσε: «Ο διαγωνισμός είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε πιο πέρα από τα απλά λόγια για την αλλαγή του κλίματος. Με την υποβολή σχεδίου σας, μπορείτε να μας βοηθήσετε να δείξουμε ότι η δημιουργία ενός κόσμου που θέλουμε με ένα κλίμα που θέλουμε είναι τόσο εφικτή όσο και οικονομικά προσιτή. Και δεν θα κάνει τις ζωές μας ανιαρές και γκρίζες.»

Από σήμερα και επί τρεις μήνες, μπορείτε να υποβάλλετε τη δικής σας επιτυχία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα για τον διαγωνισμό « Ο κόσμος που θέλετε». Θα ληφθούν υπόψη όλα τα έργα, μεγάλα ή μικρά, που προέρχονται από φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς με την έδρα τους σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, υπό τον όρο ότι ο κύριος σκοπός τους είναι να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που χρησιμεύει για τη μεταφορά εμπορευμάτων, μια καινοτόμος διαδικασία παραγωγής που μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και τους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας, βιώσιμα κτίρια ή λύσεις για τη θέρμανση. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει πληθώρα πρακτικών παραδειγμάτων για έναν τρόπο ζωής με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που βοηθούν το κλίμα βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της ζωής μας. Ο διαγωνισμός « Ο κόσμος που θέλετε» έχει σκοπό να παράσχει μια πλατφόρμα για την προβολή των έργων αυτών και να βραβεύσει τα πλέον δημιουργικά, πρακτικά και αποτελεσματικά.

Πρακτικές πληροφορίες:

Τον Μάιο και τον Ιούνιο οι επισκέπτες στο δικτυακό τόπο της εκστρατεία http://world-you-like.europa.eu/el/ θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τις πιο ευρηματικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες ανάμεσα στους προεπιλεγέντες υποψηφίους. Από τα δέκα πιο δημοφιλή έργα, μια κριτική επιτροπή υπό την ηγεσία της κ. Connie Hedegaard και του κ. Arnold Schwarzenegger θα επιλέξει τρεις νικητές, οι οποίοι θα βραβευτούν κατά την τελετή απονομής του βραβείου Sustainia στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο του 2013, την οποία φιλοξενεί ο εταίρος μας στην εκστρατεία Sustainia, μια διεθνής πρωτοβουλία βιωσιμότητας – με επικεφαλής τον κ. Arnold Schwarzenegger – η οποία ασχολείται με τον εντοπισμό και την ανάδειξη άμεσα διαθέσιμων λύσεων.

Η εκστρατεία έχει ιδιαίτερο επίκεντρο πέντε χώρες – τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία. Στις χώρες αυτές, οι εθνικοί νικητές θα δουν τα σχέδια τους να γίνονται αφίσες που θα συμπεριληφθούν σε αντίστοιχες εθνικές εκστρατείες το φθινόπωρο του 2013.

Ιστορικό της εκστρατείας:

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της εκστρατείας με τίτλο « Ο κόσμος που θέλετε. Με το κλίμα που θέλετε». Από την έναρξή της τον Οκτώβριο του 2012, η εκστρατεία προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερους από 130 επίσημους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων αρχών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων. Αποσκοπεί να αναδείξει τις υφιστάμενες οικονομικά αποδοτικές λύσεις για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ σχετικά με την κατά 80-95% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050, καθώς και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων λύσεων.