Την παραίτησή της, από τη θέση της προέδρου της κρατικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων (SEWRC) υπέβαλε η Γιουλιάνα Ιβάνοβα, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την πώληση προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) που διατηρούσε, που παρέβαινε τη νομοθεσία (από το κατάστημα πωλούνταν τσιγάρα μέσω του διαδικτύου, ενώ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται)

Την παραίτησή της, από τη θέση της προέδρου της κρατικής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων (SEWRC) υπέβαλε η Γιουλιάνα Ιβάνοβα, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την πώληση προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) που διατηρούσε, που παρέβαινε τη νομοθεσία (από το κατάστημα πωλούνταν τσιγάρα μέσω του διαδικτύου, ενώ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται).

Την παραίτηση της κ Ιβάνοβα ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.

Η κ Ιβάνοβα δήλωσε ότι η παράβαση της νομοθεσίας από την εταιρεία της δεν ήταν εσκεμμένη. Ωστόσο αποφάσισε να παραιτηθεί, προκειμένου να μη φέρει σε δύσκολη θέση την υπηρεσία.

Η πρώην επικεφαλής της SEWRC ανέλαβε τα καθήκοντα προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής μόλις τέσσερις ημέρες πριν την απομάκρυνσή της, έπειτα από την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου Άγκελ Σεμερτζίεφ, στα τέλη του περασμένου μήνα.