Την δημιουργία αιολικών πάρκων στη Νότια Ρωσία εξετάζει η VetroOGK, θυγατρική της εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Atomenergomash. Σύμφωνα με τον CEO, Andrei Nikipelov, «μελετάμε την κατασκευή αιολικών πάρκων σην Adygeya, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για έργα στις περιοχές Stavropol και Krasnodar. Επί της παρούσης, βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας των projects»

Την δημιουργία αιολικών πάρκων στη Νότια Ρωσία εξετάζει η VetroOGK, θυγατρική της εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Atomenergomash.

Σύμφωνα με τον CEO, Andrei Nikipelov, «μελετάμε την κατασκευή αιολικών πάρκων σην Adygeya, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για έργα στις περιοχές Stavropol και Krasnodar. Επί της παρούσης, βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας των projects».

Η Atomenergomash δηλώνει βέβαιη ότι θα μπορούσε να εγκαταστήσει direct-drive ανεμογεννήτριες 2,5-3 MW σε Ρωσία και Ουκρανία.

Προ ημερών, εκπρόσωπός της δήλωσε ότι, η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση Ευρωπαίου εταίρου για την κατασκευή των πάρκων, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει πιθανούς υποψήφιους επενδυτές.