Επιτάχυνση της Κατασκευής των Έργων Ενεργειακής Ασφάλειας Επιθυμούν Σερβία και Βουλγαρία

Επιτάχυνση της Κατασκευής των Έργων Ενεργειακής Ασφάλειας Επιθυμούν Σερβία και Βουλγαρία
από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρι, 1 Οκτωβρίου 2013 - 15:54
Την επιτάχυνση του έργου κατασκευής του αγωγού διασύνδεσης με τη Βουλγαρία, επιθυμεί η Σερβία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας της χώρας Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε, στη Σόφια, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Στόινεφ.
Την επιτάχυνση του έργου κατασκευής του αγωγού διασύνδεσης με τη Βουλγαρία, επιθυμεί η Σερβία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας της χώρας Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε, στη Σόφια, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας Ντράγκομιρ Στόινεφ. Η υλοποίηση αυτού του έργου, τόνισε η κ. Μιχαΐλοβιτς, θα δώσει ώθηση στην ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα και στις δύο χώρες.

Η κ. Μιχαΐλοβιτς υπογράμμισε τη σημασία του αγωγού φυσικού αερίου Νις - Ντιμίτροβγκραντ για την ενεργειακή σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης.

Υπενθύμισε ότι, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Βουλγαρίας υπέγραψαν, πέρυσι, το μνημόνιο για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Νις - Ντιμίτροβγκραντ και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για τις εξελίξεις σε σχέση με το έργο.

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη ότι το έργο του αγωγού Νις - Ντιμίτροβγκραντ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, το έργο του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream" και εκτίμησαν πως η Σερβία και η Βουλγαρία στοχεύουν στη διαφοροποίηση των πηγών και των "διαδρόμων" προμήθειας φυσικού αερίου και τις καλύτερες συνδέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής.