Εξέχοντα Στελέχη του Τομέα Ερευνών Πετρελαίου από Χώρες της ΝΑ Ευρώπης θα Συμμετάσχουν σε Ειδικό Workshop του ΙΕΝΕ στην Αθήνα

Εξέχοντα Στελέχη του Τομέα Ερευνών Πετρελαίου από Χώρες της ΝΑ Ευρώπης θα Συμμετάσχουν σε Ειδικό Workshop του ΙΕΝΕ στην Αθήνα
energia.gr
Τρι, 8 Οκτωβρίου 2013 - 09:36
Το λεπτομερές πρόγραμμα του εξειδικευμένου Workshop για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης ανακοινώνει το ΙΕΝΕ. Το 2 nd SE Europe Regional Upstream Workshop, με θέμα “ Hydrocarbon Exploration and Production in the Adriatic, the Black Sea and the East Mediterranean” («Έρευνα Υδρογονανθράκων στην Αδριατική, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο»), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Electra Palace, Νικοδήμου 18-20, Πλάκα) στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2013

Το λεπτομερές πρόγραμμα του εξειδικευμένου Workshop για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης ανακοινώνει το ΙΕΝΕ. Το 2 nd SE Europe Regional Upstream Workshop, με θέμα “ Hydrocarbon Exploration and Production in the Adriatic, the Black Sea and the East Mediterranean” («Έρευνα Υδρογονανθράκων στην Αδριατική, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο»), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Electra Palace, Νικοδήμου 18-20, Πλάκα) στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2013. Έμπειρα στελέχη κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών του κλάδου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι των χωρών της περιοχής, αλλά και γνωστοί ακαδημαϊκοί θα συμμετάσχουν στο Workshop του ΙΕΝΕ, το οποίο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει και την ευθύνη της διενέργειας των ερευνών υδρογονανθράκων στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο του Workshop, θα γίνει εκτενής αναφορά στα δεδομένα των πιο πρόσφατων γεωλογικών, γεωφυσικών και σεισμικών ερευνών σε μία μεγάλη περιοχή που καλύπτει τον Εύξεινο Πόντο, το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου και την Αδριατική και ειδικότερα στην Ιταλία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία. Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα αναλύσουν τις πρόσφατες σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στις χώρες της περιοχής, επικεντρώνοντας στις επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζονται.

Αναλυτικότερα, τις εργασίες του Workshop θα ανοίξει με ομιλία του ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, ενώ εισαγωγικά σχόλια θα διατυπώσει ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής. Τις γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αναφοράς του Workshop και το βαθμό αλληλοεπηρεασμού τους με τις ανακαλύψεις στον τομέα των υδρογονανθράκων θα αναλύσει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας-Γεωπολιτικής του Τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μάζης.

Η 2η συνεδρία, η οποία είναι αφιερωμένη στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Μαύρη Θάλασσα και σε μία σειρά από χώρες που την περιβάλλουν (Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία) θα έχει ως ομιλητές ειδικούς και στελέχη του κλάδου με ειδίκευση στην εν λόγω περιοχή, όπως: ο Δρ. Hans Hutta (Γενικός Διευθυντής του International Center for Petroleum & Industrial Management - ICM, Βιέννη, Αυστρία), ο καθηγητής Radu Dudau (Εκτελεστικός Διευθυντής του Romania Energy Center - ROEC, Βουκουρέστι, Ρουμανία), ο κ. Laurentiou Pachiu (Επικεφαλής της Pachiu and Associates, Βουκουρέστι, Ρουμανία) και ο κ. Ongun Yoldemir (Διευθύνων Σύμβουλος, Merty Energy, Άγκυρα, Τουρκία).

Ο κ. Μαθιός Ρήγας , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μοναδικό ως τώρα πεδίο υδρογονανθράκων, στον Πρίνο ανοιχτά της Θάσου, ο νέος Business Development Manager της Energean Oil & Gas, κ. Hank David, καθώς και εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων της Κροατίας, INA, αλλά και του Υπουργείου Οικονομίας του Μαυροβουνίου, συγκαταλέγονται στους ομιλητές της τρίτης συνεδρίας του εξειδικευμένου Workshop του ΙΕΝΕ, η οποία θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις στην Αδριατική και τις χώρες που την περιβάλλουν (Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Αλβανία).

Στο επόμενο μέρος της ίδιας συνεδρίας συμμετέχουν ορισμένοι από τους πλέον βασικούς «παίκτες» στον τομέα των υδρογονανθράκων στην χώρα μας, τόσο σε επίπεδο κρατικών φορέων όσο και σε επίπεδο εταιρειών και ειδικών του κλάδου και, ειδικότερα, η καθηγήτρια του ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιτροπής του ΥΠΕΚΑ για την υποστήριξη της διαδικασίας χορήγησης αδειών αναζήτησης υδρογονανθράκων, κ. Σοφία Σταματάκη, ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίου-Ενεργειακός Οικονομολόγος, Γενικός Διευθυντής της Kanergy Kanergy Ltd, μέλος Δ.Σ. του ΙΕΝΕ, και ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Μηχ/κός Μεταλλείων - Γεωφυσικός, Δ/ντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων της ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.

Τέλος, στους ομιλητές στην τέταρτη συνεδρία του Workshop του IENE, αφιερωμένη στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Τουρκία, Λίβανος), περιλαμβάνονται οι: κ. Τερέζα Φωκιανού, Γεωλόγος και Δ/νουσα Σύμβουλος Flow S.A., μέλος Δ.Σ. του ΙΕΝΕ, Δρ. Σόλων Κασίνης, Πρόεδρος της Kassinis International Consulting Company, (Λευκωσία, Κύπρος) και πρώην Αντιπρόεδρος της κυπριακής Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ( ΚΡΕΤΥΚ), κ. Eitan Aizenberg, Διευθυντής Ερευνών της ισραηλινής Ratio Oil Exploration, κ. Mehmet Sü nnetç ioğ lu, Expert Engineer της τουρκικής κρατικής εταρείας υδρογονανθράκων TPAO, κ. Barış Kalkavan, Σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα και κ. Γρηγόρης Τσάλτας, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Πρύτανης της Παντείου. Στη συνέχεια, οι ομιλητές της συνεδρίας θα συμμετέχουν σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 2nd SE Europe Regional Upstream Workshop του ΙΕΝΕ, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή, είναι διαθέσιμα μέσω του σχετικού banner στο www.iene.gr. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία Energean Oil and Gas, και η ρουμανική πετρελαϊκή Grup Servicii Petroliere SA, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ιστοσελίδες Energia. gr και SeeNews.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το ΙΕΝΕ (Αλεξ. Σούτσου 3, 106 71 Αθήνα) στα τηλέφωνα 210 36 38 457, 210 36 40 278, ή στο e- mailinfo @iene .gr