Δε Συμμετέχει η Ισπανική Repsol σε Διαγωνισμό για Μεγάλο Πετρελαϊκό Πεδίο στη Βραζιλία

Δε Συμμετέχει η Ισπανική Repsol σε Διαγωνισμό για Μεγάλο Πετρελαϊκό Πεδίο στη Βραζιλία
energia.gr
Δευ, 21 Οκτωβρίου 2013 - 12:24
Δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής στο μεγάλο πετρελαϊκό πεδίο Libra στη Βραζιλία η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol SA, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Ο διαγωνισμός για το πετρελαϊκό πεδίο Libra, το οποίο εκτιμάται ότι έχει περί τα 8-12 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και ενεργειακών προϊόντων, όπως φυσικό αέριο, έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από διάφορες μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, όπως οι κινεζικές κρατικές Cnooc Ltd και China Petroleum Corp, η γαλλική Total και η Royal Dutch Shell

Δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής στο μεγάλο πετρελαϊκό πεδίο Libra στη Βραζιλία η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol SA, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Ο διαγωνισμός για το πετρελαϊκό πεδίο Libra, το οποίο εκτιμάται ότι έχει περί τα 8-12 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και ενεργειακών προϊόντων, όπως φυσικό αέριο, έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από διάφορες μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, όπως οι κινεζικές κρατικές Cnooc Ltd και China Petroleum Corp, η γαλλική Total και η Royal Dutch Shell.

Η Repsol είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μέσω της Repsol-Sinopec Brasil, μιας βραζιλιάνικης κοινοπραξίας που ελέγχει από κοινού με την κινεζική SINOPEC Shanghai Petrochemical, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Repsol, Kristian Rix.

Η σημερινή δημοπρασία θα επιλέξει έναν εταίρο ή έναν όμιλο εταίρων που θα ενωθούν με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro SA, η οποία θα ηγηθεί της ανάπτυξης.

Η Repsol-Sinopec Brasil ήδη έχει διάφορα μεγάλα projects στα βραζιλιάνικα πεδία Santos, Campos και Espirito Santos, οι οποίες είναι μεταξύ αυτών με την υψηλότερη ανάπτυξη αποθεματικών.

Ο διαγωνισμός για το Libra αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ένα ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Έχει δεχθεί κριτική από πολλούς Βραζιλιάνους που ανησυχούν ότι ο πλούτος της χώρας παραδίδεται σε εταιρείες του ιδιωτικού κλάδου.