Συμμετοχή του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, στη 10η Υπουργική Συνάντηση Ε.Ε.- ΟΠΕΚ

Συμμετοχή του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, στη 10η Υπουργική Συνάντηση Ε.Ε.- ΟΠΕΚ
energia.gr
Παρ, 8 Νοεμβρίου 2013 - 16:07
Στη Βιέννη μεταβαίνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Μάκης Παπαγεωργίου, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, προκειμένου να συμμετάσχει στην 10η Υπουργική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

Στη Βιέννη μεταβαίνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Μάκης Παπαγεωργίου, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, προκειμένου να συμμετάσχει στην 10η Υπουργική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Ε.Ε. και ΟΠΕΚ, που ξεκίνησε σε υψηλό επίπεδο το 2004 με στόχο να συσφίξει τις σχέσεις καταναλωτών (κρατών μελών Ε.Ε.) και παραγωγών πετρελαίου (ΟΠΕΚ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι εξελίξεις και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές στην αγορά πετρελαίου, οι ενεργειακές πολιτικές της Ε.Ε., καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας Ε.Ε.-ΟΠΕΚ.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. κ. Günther Oettinger και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, κ. Abdalla Salem El- Badri.