Ενέκρινε την προετοιμασία πώλησης του πακέτου των μετοχών της Κροατικής πετρελαϊκής βιομηχανίας ΙΝΑ, που κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της, το Δ.Σ. της ουγγρικής πετρελαϊκής εταιρείας MOL. Η απόφαση ελήφθη μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες της με την Κροατική κυβέρνηση
Ενέκρινε την προετοιμασία πώλησης του πακέτου των μετοχών της Κροατικής πετρελαϊκής βιομηχανίας  ΙΝΑ, που κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της, το Δ.Σ. της ουγγρικής πετρελαϊκής εταιρείας MOL.

Η απόφαση ελήφθη μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες της με την Κροατική κυβέρνηση,  ενώ εγκρίθηκε και η επιδίωξη συμφωνίας με την κροατική κυβέρνηση η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, «θα οδηγήσει στην αύξηση της αξίας της ΙΝΑ, με την εφαρμογή της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας». Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της MOL ανακοινώθηκαν χθες στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης. 

Από την πλευρά της η Κροατική κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι «θα προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία κίνηση για να διαφυλάξει τον ηγετικό ρόλο της ΙΝΑ στην περιοχή και να προστατεύσει τα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων, αλλά και να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια στην χώρα»