Αποχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) από το μετοχικό κεφάλαιο της OMV Petrom, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρουμανίας. Ειδικότερα, η EBRD ανακοίνωσε ότι προέβη στην πώληση του 1,6% που κατείχε σε μετοχές της OMV Petrom, ενώ σύμφωνα με τη ρουμανική Ziarul Financiar της περασμένης Παρασκευής η τράπεζα πώλησε τις μετοχές έναντι 385,5 εκατ. λέι ή 0,43 λέι ανά μετοχή

Αποχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ( EBRD) από το μετοχικό κεφάλαιο της OMV Petrom, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρουμανίας. Ειδικότερα, η EBRD ανακοίνωσε ότι προέβη στην πώληση του 1,6% που κατείχε σε μετοχές της OMV Petrom, ενώ σύμφωνα με τη ρουμανική Ziarul Financiar της περασμένης Παρασκευής η τράπεζα πώλησε τις μετοχές έναντι 385,5 εκατ. λέι ή 0,43 λέι ανά μετοχή.

Η έξοδος από το μετοχικό κεφάλιο της ρουμανικής πετρελαϊκής εντάσσεται στην εν εξελίξει στρατηγική διαχείρισης κεφαλαίων της EBRD, η δέσμευση της οποίας στην ρουμανική αγορά παραμένει σε πλήρη ισχύ , όπως τονίζει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Η EBRD εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Petrom το 2004 με στόχο την υποστήριξη της ιδιωτικοποίησής της, αποκτώντας, τότε το 2,03% των μετοχών της. Ως τον Ιούλιο του 2004 η αυστριακή OMV AG είχε εξαγοράσει το 51,01% της ρουμανικής εταιρείας.

«Η έξοδός μας από την Petrom αποτελεί απόδειξη της ελκυστικότητας της Ρουμανίας για τους θεσμικούς επενδυτές. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε στο να γίνει η Petrom η επιτυχής, ισχυρή και ελκυστική εταιρεία που είναι σήμερα», δήλωσε ο διευθυντής φυσικών πόρων της EBRD Eric Rasmussen.