Σε δημόσια εγγραφή της κοινοπραξίας GAz Transport & Technigaz (GTT) πρόκειται να προχωρήσουν το Φεβρουάριο του 2014 η γαλλική πετρελαϊκή Total SA και οι εταίροι της, GDF Suez και το equity fund Hellman & Friedman. Την είδηση δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Les Echos, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, ενώ αναφέρει ότι οι τρεις μέτοχοι της GTT εξετάζουν ακόμη το ποσοστό της κοινοπραξίας που θα εισέλθει στην αγορά

Σε δημόσια εγγραφή της κοινοπραξίας GAz Transport & Technigaz (GTT) πρόκειται να προχωρήσουν το Φεβρουάριο του 2014 η γαλλική πετρελαϊκή Total SA και οι εταίροι της, GDF Suez και το equity fund Hellman & Friedman. Την είδηση δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Les Echos, η οποία επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, ενώ αναφέρει ότι οι τρεις μέτοχοι της GTT εξετάζουν ακόμη το ποσοστό της κοινοπραξίας που θα εισέλθει στην αγορά.

 

Παλαιότερα, είχαν εξετάζει την πώληση της κατασκευάστριας εταιρείας μεμβράνων για πλοία μεθανίου σε κορεάτικες εταιρείες, που προσέφεραν πέρυσι 1 δισ. Ευρώ. Ωστόσο, απέρριψαν την πώληση καθώς ανησυχούν ότι θα τις καθιστούσε ιδιαίτερα εξαρτημένες από τα κορεάτικα ναυπηγεία για το στόλο τους, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τις ίδιες πηγές.

Η GDF ελέγχει το 40% της GTT ενώ οι Total και Hellman & Friedman από κοινού ελέγχουν το εναπομείναν 60%. Η GTT έχει την έδρα της στις Βερσαλλίες, απασχολεί 275 εργαζόμενους και ανακοίνωσε ετήσιες πωλήσεις 200-250 εκατ. ευρώ.