Τα 20 δις ευρώ αναμένεται να φτάσουν ως το 2018 οι επενδύσεις της αζερικής SOCAR στην Τουρκία. Όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο Κενάν Γιαβούζ, επικεφαλής της SOCAR Turkey, θυγατρικής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, οι επενδύσεις αυτές περιλαμβάνουν και το κόστος κατασκευής του αγωγού ΤΑΝΑΡ, που αναμένεται να φτάσει τα 8 με 10 δις δολάρια

Τα 20 δις ευρώ αναμένεται να φτάσουν ως το 2018 οι επενδύσεις της αζερικής SOCAR στην Τουρκία. Όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο Κενάν Γιαβούζ, επικεφαλής της SOCAR Turkey, θυγατρικής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, οι επενδύσεις αυτές περιλαμβάνουν και το κόστος κατασκευής του αγωγού ΤΑΝΑΡ, που αναμένεται να φτάσει τα 8 με 10 δις δολάρια.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Γιαβούζ, μιλώντας στο 3 rd Caspian Forum στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Πέμπτη, η SOCAR επένδυσε πρόσφατα 75 εκατ. δολάρια για τα μελλοντικά έξοδα του πρότζεκτ STAR, που αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου στην Σμύρνη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SOCAR Turkey, το διυλιστήριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2017. Το διυλιστήριο κατασκευάζεται και θα λειτουργεί από κοινοπραξία της SOCAR με την τουρκική ενεργειακή Turcas Petrol.