Ως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους η εξόφληση της επιστροφή της γ’ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο που φτάνει τα 23 εκατ. ευρώ, καθώς και το υπόλοιπο της β’ δόσης

Ως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους η εξόφληση της επιστροφή της γ’ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο που φτάνει τα 23 εκατ. ευρώ, καθώς και το υπόλοιπο της β’ δόσης.

Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στους αγρότες έως το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος δήλωσε ότι ως το τέλος του έτους θα καταβληθούν 1,15 δισ. ευρώ.

Η πληρωμή της εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης -περίπου 1 δισ. ευρώ- θα καταβληθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα (στις 20 ή στις 23 Δεκεμβρίου).

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, πριν από το τέλος του έτους, προγραμματίζονται ακόμη οι εξής πληρωμές:

- τελευταία δόση για τους δικαιούχους πρώην καπνοπαραγωγούς του Μέτρου 144. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 27 εκατ. ευρώ.
- 30 εκατ. ευρώ για τη σταδιακή καταβολή των Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιότερων ετών (και του 2012).
- πληρωμές διαφόρων Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Δημόσια Έργα, ΟΠΑΑΧ, Leader, Μεταποίηση κλπ.) 65 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί πληρωμές διαφόρων μέτρων του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 ύψους 8 εκατ. ευρώ.