Την απόφασή της να κλείσει το πεδίο εξόρυξης πετρελαίου PItanga στo λεκανοπέδιο Camamu-Almada στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα η B, μετά τις αποτυχημένες έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, που της κόατισαν 1,08 δισ. δολάρια. Η πετρελαϊκή πολυεθνική δήλωσε ότι τα 850 εκατ. δολάρια από τα 1,08 δισ. δολάρια, αφορούν με το οικόπεδο BM<-CAL-13, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν το κόστος γεώτρησης
Την απόφασή της να κλείσει το πεδίο εξόρυξης πετρελαίου PItanga στo λεκανοπέδιο Camamu-Almada στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα η B, μετά τις αποτυχημένες έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, που της κόατισαν 1,08 δισ. δολάρια.

Η πετρελαϊκή πολυεθνική δήλωσε ότι τα 850 εκατ. δολάρια από τα 1,08 δισ. δολάρια, αφορούν με το οικόπεδο BM<-CAL-13, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν το κόστος γεώτρησης.

Παρά το κλείσιμο, η ΒΡ ανακοίνωσε ότι το 2013 υπήρξε το πιο επιτυχημένο έτος αναφορικά με την διερεύνηση νέων πεδίων, εδώ και μια δεκαετία περίπου, μετά από 15 διερευνητικά πηγάδια εξόρυξης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα επτά πιθανές εμπορικές ανακαλύψεις, δίνοντας ποσοστό επιτυχίας νέων πεδίων εξερεύνησης άνω του 40%. Ένα wildcat well είναι μια διερευνητική γεώτρηση σε έδαφος που δεν είναι γνωστό εάν έχει πετρέλαιο.

Ο Lamar McKay, διευθύνων σύμβουλος της Upstream της ΒΡ, δήλωσε ότι «η διερεύνηση είναι στην καρδιά της στρατηγικής της ΒΡ. Οι επιτυχίες και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται τώρα μέσω της αυξημένης διερευνητικής δραστηριότητας, επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να διατηρήσουμε τη βάση των πηγών μας.

Αυτή η επιτυχία αντικατοπτρίζεται στη βελτιωμένη λειτουργική επίδοση σε όλες τις upstream δραστηριότητες», πρόσθεσε ο McKay.

Οι μετοχές έκλεισαν χθες στις 465 πένες, αποτιμώντας την εταιρεία στις 86,72 δισ. στερλίνες (141,28 δισ. δολάρια).