Η βουλγαρική «ΔΕΗ», η κρατική Bulgarian Energy Holding (BEH), συνέστησε φορέα ανταλλαγής ενέργειας με το όνομα Independent Bulgarian Energy Exchange (Ανεξάρτητος Βουλγαρικός Φορέας Ανταλλαγής Ενέργειας), σύμφωνα με στοιχεία που καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Συναλλαγών της χώρας

Η βουλγαρική «ΔΕΗ », η κρατική Bulgarian Energy Holding (BEH), συνέστησε φορέα ανταλλαγής ενέργειας με το όνομα Independent Bulgarian Energy Exchange (Ανεξάρτητος Βουλγαρικός Φορέας Ανταλλαγής Ενέργειας) , σύμφωνα με στοιχεία που καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Συναλλαγών της χώρας.

Όπως αναφέρει το See News, επικαλούμενο πηγές του Μητρώου Συναλλαγών, εταιρεία, που ανήκει κατά 100% στην ΒΕΗ, πρόκειται να αναλάβει την οργάνωση συναλλαγών σε ενεργειακά προϊόντα, που θα αφορούν ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, άνθρακα και «πράσινα» πιστοποιητικά. Αρχικό κεφάλαιο του νέου φορέα θα είναι 50.000 βουλγαρικά λεβ (26.000 ευρώ), ενώ, παράλληλα, επικεφαλής ορίστηκε ο Κονσταντίν Κονσταντίνοφ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Υπουργός Ενέργειας Ντράγκομιρ Στόινεφ, είχε δηλώσει πως ανταλλακτήριο ενέργειας επρόκειτο να αρχίσει τη λειτουργία του εντός των επομένων μηνών. Konstantinov will be at the head of the newly-created company.

Εξάλλου, τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία Bulgarian Energy Exchange AD ( BEE υπέβαλε αίτηση για χορήγηση αδείας σχετικά με τη λειτουργία φορέα ανταλλαγής ενέργειας, καθώς ο κρατικός ρυθμιστής του δικτύου της χώρας, η ESO, είχε αποσύρει, τον Οκτώβριο του 2013, την σχετική αίτησή της χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή της.