Με αφετηρία την εξαγορά του 66% του ελληνικού ΔΕΣΦΑ, η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR, συνεχίζει την επέκτασή της στην ΝΑ Ευρώπη. Προχθές, Τρίτη, ανακοινώθηκε η απόκτηση του υπόλοιπου 10% στην SOCAR Petroleum, εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών που διατηρεί η SOCAR στην Ρουμανία, αποκτώντας, έτσι, τον πλήρη έλεγχό της, μεταδίδει το SeeNews

Με αφετηρία την εξαγορά του 66% του ελληνικού ΔΕΣΦΑ, η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR, συνεχίζει την επέκτασή της στην ΝΑ Ευρώπη. Προχθές, Τρίτη, ανακοινώθηκε η απόκτηση του υπόλοιπου 10% στην SOCAR Petroleum, εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών που διατηρεί η SOCAR στην Ρουμανία, αποκτώντας, έτσι, τον πλήρη έλεγχό της, μεταδίδει το SeeNews.

Το μερίδιο που εξαγοράστηκε ανήκε στην Ρουμάνα επιχειρηματία Ντόινα Μπερέσκου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της SOCAR Petroleum.

Η SOCAR σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την ρουμανική θυγατρική της κατά 35 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η αζερική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου εισήλθε στην αγορά της Ρουμανίας το 2011 εξαγοράζοντας το 90% των μετοχών της Romtranspetrol από τον Ιουλιάν και την Ντόινα Μπερέσκου. Σήμερα, το δίκτυο της SOCAR στη χώρα αποτελείται από 22 σταθμούς αερίου, στους οποίους απασχολούνται πάνω από 300 άτομα.