Η Ουκρανία πρέπει να πληρώσει για το φυσικό αέριο όπως κάνουν άλλες χώρες και δεν θα πρέπει να για ικετεύει για μειωμένη τιμή από τη Ρωσία, δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η Τιμοσένκο, η οποία είναι υποψήφια για μια θέση στο κοινοβούλιο, ως πρόεδρος του κόμματος Batkivshchina, έκανε την παραπάνω δήλωση τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στο ουκρανικό κανάλι ICTV

Η Ουκρανία πρέπει να πληρώσει για το φυσικό αέριο όπως κάνουν άλλες χώρες και δεν θα πρέπει να για ικετεύει για μειωμένη τιμή από τη Ρωσία, δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η Τιμοσένκο, η οποία είναι υποψήφια για μια θέση στο κοινοβούλιο, ως πρόεδρος του κόμματος Batkivshchina, έκανε την παραπάνω δήλωση τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στο ουκρανικό κανάλι ICTV.

«Έχουμε μια παράδοση που δεν θα αποκαλούσα καλή και αυτή είναι να εκλιπαρούμε για κάτι», είπε. «Παρακαλώ μη γονατίζετε άλλο, σηκώστε το κεφάλι σας και να πληρώσετε όπως όλες οι άλλες χώρες κάνουν», πρόσθεσε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
Η συμφωνία για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουκρανία υπεγράφη το 2009 με την άμεση εμπλοκή της Τιμοσένκο στις διαπραγματεύσεις και την υπογραφή. Η ίδια την αποκάλεσε τυποποιημένη συμφωνία-πλαίσιο σαν αυτές που έχουν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα και δεν είναι κατάλληλο για εμάς να ζητιανεύουμε ο, τιδήποτε από τη Ρωσία», είπε. «Αυτή [η υπογραφή της συμφωνίας] ήταν η μόνη σωστή και αξιοπρεπής οδός προς την πραγματική ανεξαρτησία», κατέληξε η Τιμοσένκο.