Η Ουκρανία Απέστειλε στην ΕΕ τις Προτάσεις της για τη Διαμάχη Σχετικά με το Ρωσικό Φυσικό Αέριο

Η Ουκρανία Απέστειλε στην ΕΕ τις Προτάσεις της για τη Διαμάχη Σχετικά με το Ρωσικό Φυσικό Αέριο
energia.gr
Πεμ, 9 Οκτωβρίου 2014 - 08:06
Το Κίεβο απέστειλε προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την επίλυση της διαμάχης με τη Ρωσία για την τιμή του φυσικού αερίου, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Γιούρι Προντάν. «Τους τις στείλαμε ήδη από τη Δευτέρα (6 Οκτωβρίου)», δήλωσε ο Προντάν μετά από κυβερνητική συνεδρίαση
Το Κίεβο απέστειλε προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την επίλυση της διαμάχης με τη Ρωσία για την τιμή του φυσικού αερίου, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Γιούρι Προντάν.

«Τους τις στείλαμε ήδη από τη Δευτέρα (6 Οκτωβρίου)», δήλωσε ο Προντάν μετά από κυβερνητική συνεδρίαση.

Ο Προντάν τόνισε, ωστόσο, ότι η ουκρανική πλευρά «δεν είναι υποχρεωμένη να στείλει τις προτάσεις της» για το θέμα αυτό και στη Ρωσία, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησοεγραφικό πρακτορείο TASS. «Τις στέλνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συντονιστεί με τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός.

Ο Προντάν δεν προσδιόρισε την ημερομηνία του επόμενου γύρου των τριμερών διαπραγματεύσεων του φυσικού αερίου μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συζητήσουν την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου και της παροχής αερίου προς την Ουκρανία στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει η ημερομηνία για τις συνομιλίες του φυσικού αερίου να καθοριστεί μέσα σε δύο ημέρες.