"Έχουμε καταθέσει ήδη τροπολογία να μειωθεί σε 50.000 οικογένειες που μένουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία κατά 60% το κόστος σύνδεσης με το φυσικό αέριο, για να μειώσουμε το άθλιο αυτό φαινόμενο της αιθαλομίχλης", δήλωσε ο Γ. Μανιάτης μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

"Έχουμε καταθέσει ήδη τροπολογία να μειωθεί σε 50.000 οικογένειες που μένουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία κατά 60% το κόστος σύνδεσης με το φυσικό αέριο, για να μειώσουμε το άθλιο αυτό φαινόμενο της αιθαλομίχλης", δήλωσε ο Γ. Μανιάτης μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση διερωτήθηκε μάλιστα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσετε την εν λόγω τροπολογία ή όχι;

"Την επόμενη εβδομάδα. Θα απελευθερώσουμε την αγορά φυσικού αερίου, για να μπορούν πιο εύκολα να γίνουν εταιρείες παροχής αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο. Περιμένω και εκεί να δω την αριστερή αντίδραση", ανέφερε στη συνέχεια ο Υπουργός ΠΕΚΑ.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κος Μανιάτης αναφερόμενος στις δράσεις του ΥΠΕΚΑ τόνισε τα εξής: "…Καταθέτουμε τροπολογία και κάνουμε μία παρέμβαση δομικού χαρακτήρα για το αγροτικό πρόβλημα της χώρας. Για το ποια είναι τα κόστη στον αγροτικό τομέα, το κόστος καλλιέργειας -φυτοφάρμακα, λιπάσματα- το κόστος ενέργειας -πότισμα κ.ο.κ.- και το κόστος μεταφοράς και προώθησης των προϊόντων. Με αυτή την παρέμβαση, για πρώτη φορά στο Ελληνικό Δημόσιο, δίνουμε το δικαίωμα όχι σε άτομο, όχι σ' έναν αγρότη, αλλά στους Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, σε συλλογική οντότητα του ελληνικού αγροτικού κόσμου να κάνει συμψηφισμό της ενέργειας που ο ίδιος παράγει με την ενέργεια που καταναλώνει".

"Με απλά λόγια, κάνουμε πράξη την ενεργειακή δημοκρατία του Jeremy Rifkin. Αυτό που λέτε εσείς στα λόγια, εμείς το κάνουμε πράξη. Και όμως, το καταψηφίζετε. Με απλά λόγια, δώσαμε το δικαίωμα στους Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) όλης της Ελλάδας, σε πάνω από 100.000 Έλληνες αγρότες, να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά και αιολικά ως συλλογικό όργανο και η ενέργεια που καταναλώνουν για να ποτίσουν τα χωράφια να απορροφάται από το σύστημα και σε ετήσια βάση να συμψηφίζεται. Θέλετε να σας το πω με άλλα λόγια; Ο ΓΟΕΒ Αργολίδας, που πληρώνει κάθε χρόνο 1.000.000 ευρώ για ρεύμα, μπορεί να πληρώνει μόνο 100.000 ευρώ".