Η τιμή του φυσικού αερίου που προμήθευσε η Ρωσία στην Κίνα είναι η ίδια με την τιμή του αερίου από την Κεντρική Ασία, όπως δήλωσε το Σάββατο στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο εμπορικός ακόλουθος της Ρωσίας στην Κίνα, Αλεξέι Γκρούζντεφ

Η τιμή του φυσικού αερίου που προμήθευσε η Ρωσία στην Κίνα είναι η ίδια με την τιμή του αερίου από την Κεντρική Ασία, όπως δήλωσε το Σάββατο στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS  ο εμπορικός ακόλουθος της Ρωσίας στην Κίνα, Αλεξέι Γκρούζντεφ. « Η τιμή του εξαγόμενου προς την Κίνα φυσικού αερίου δεν έχει ανακοινωθεί , αλλά είναι γνωστό ότι είναι περίπου ή ελαφρώς πάνω από την τιμή που ισχύει στις χώρες της Κεντρικής Ασίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γκρούζντεφ.

Παρότι η σύμβαση μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας υπογράφηκε τον Μάιο του 2014, o επικεφαλής της ρωσικής Gazprom Αλεξέι Μίλερ από την πλευρά του, αναφέρθηκε μόνο στο συνολικό ποσό των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά απέφυγε την αναφορά στην τιμή διάθεσης του αερίου, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πληροφορία «εμπορικό μυστικό».

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η τιμή για την Κίνα θα μπορούσε να συγκριθεί με την τιμή που πληρώνει Ευρώπη για το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, η Gazprom θα προμηθεύει περίπου 38 bcm ετησίως φυσικού αερίου για περισσότερα από 30 χρόνια.

Το φυσικό αέριο θα εξάγεται από νέα πεδία στην Ανατολική Σιβηρία , από όπου θα μεταφέρεται στην Κίνα από έναν αγωγό, για την κατασκευή του οποίου η Ρωσία θα επενδύσει 55 δισεκατομμύρια δολάρια , και η Κίνα από την πλευρά της τουλάχιστον 20 δις δολάρια.