Χρονοδιάγραμμα Αποπληρωμής των Οφειλών της Ουκρανίας για το Αέριο Προτείνει η Μόσχα

Χρονοδιάγραμμα Αποπληρωμής των Οφειλών της Ουκρανίας για το Αέριο Προτείνει η Μόσχα
energia.gr
Τρι, 14 Οκτωβρίου 2014 - 08:03
Η Ρωσία θα προτείνει στην Ουκρανία να καταβάλει 1,45 δισ. δολάρια ως πρώτη δόση του χρέους της για το φυσικό αέριο ύψους 3,1 δισ. δολαρίων και να αποπληρώσει το υπόλοιπο της οφειλής μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ

Η Ρωσία θα προτείνει στην Ουκρανία να καταβάλει 1,45 δισ. δολάρια ως πρώτη δόση του χρέους της για το φυσικό αέριο ύψους 3,1 δισ. δολαρίων και να αποπληρώσει το υπόλοιπο της οφειλής μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές (στις προτάσεις της Ρωσίας), τις οποίες είμαστε έτοιμοι να εισαγάγουμε στο πλαίσιο του μνημονίου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η καταβολή 1,451 δισ. δολαρίων από το χρέος του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013. Όμως το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί στο ακέραιο μέχρι το τέλος της χρονιάς» ανέφερε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το TASS, ο Νόβακ. Πρόσθεσε ότι η πρόταση που κατέθεσε η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να πληρώσει σε πρώτη φάση 1,451 δισ. δολάρια και η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού να γίνει σε ισόποσες δόσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2015.