SOCAR: Να Καθορίσει η Βουλγαρία το Σημείο Από το Οποίο θα Λαμβάνει Αζερικό Αέριο Πριν την Λειτουργία του ΤΑΡ

SOCAR: Να Καθορίσει η Βουλγαρία το Σημείο Από το Οποίο θα Λαμβάνει Αζερικό Αέριο Πριν την Λειτουργία του ΤΑΡ
energia.gr
Τρι, 14 Οκτωβρίου 2014 - 14:27
Η Βουλγαρία πρέπει να καθορίσει το σημείο απ΄το οποίο θα λαμβάνει ως το 2020 φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, οπότε και προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί το ΤΑΡ. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής αζερικής SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ

Η Βουλγαρία πρέπει να καθορίσει το σημείο απ΄το οποίο θα λαμβάνει ως το 2020 φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, οπότε και προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί το ΤΑΡ. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής αζερικής SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ.

 

Ο Αμπντουλάγιεφ, όπως αναφέρεται από το investing.com και το βουλγαρικό ειδησεογραφικό portal investor.bg, δήλωσε ότι τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν τις προμήθειες φυσικού αερίου πρέπει να έχουν επιλυθεί έως τότε.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ είχε εκφράσει την επιθυμία της χώρας να λάβει προμήθειες αερίου 2 χρόνια νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία, μέσω του τουρκικού δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου και την υπάρχουσα διασύνδεση του δικτύου φυσικού αερίου με την Ελλάδα.

Ο Αμπντουλάγιεφ διευκρίνισε ότι η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στη Βουλγαρία να λαμβάνει 200-300 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η κρατική εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, Bulgargaz υπέγραψε μια σύμβαση με την οποία η εταιρεία πρόκειται να λαμβάνει 1 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το Shah Deniz II ως το 2019.