Η εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου θα αυξηθεί, είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακμ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα
Η εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου θα αυξηθεί, είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Ειδικές εκτιμήσεις της πιθανής κατανάλωσης αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα αυξηθεί, καθώς η οικονομία της ανακάμπτει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η Ευρώπη θα καταναλώνει επιπλέον περίπου 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Και η εξάρτησή της από τις εισαγωγές φυσικού αερίου θα αυξηθούν, καθώς η δική της παραγωγή μειώνεται», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις προοπτικές των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο Αλεξάντερ Νόβακ σημείωσε ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους το ζήτημα της κατασκευής δύο ακόμη τμημάτων του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, με προβλεπόμενη δυναμικότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων, είχε γίνει επίκαιρο και πάλι.