Κλειστός για δέκα ημέρες θα παραμείνει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream λόγω των ετήσιων εργασιών συντήρησης. Συγκεκριμένα, το δίδυμο σύστημα του αγωγού που προμηθεύει ρωσικό φυσικό αέριο την Γερμανία μέσω Βαλτικής θα διακόψει τη λειτουργία του από τις 11 μέχρι και τις 20 Αυγούστου. Και οι δύο αγωγοί του συστήματος του Nord Stream θα παραμείνουν κλειστοί για 10 ημέρες στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγράμματος διαχείρισης

Κλειστός για δέκα ημέρες θα παραμείνει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream λόγω των ετήσιων εργασιών συντήρησης. Συγκεκριμένα, το δίδυμο σύστημα του αγωγού που προμηθεύει ρωσικό φυσικό αέριο την Γερμανία μέσω Βαλτικής θα διακόψει τη λειτουργία του από τις 11 μέχρι και τις 20 Αυγούστου. Και οι δύο αγωγοί του συστήματος του Nord Stream θα παραμείνουν κλειστοί για 10 ημέρες στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγράμματος διαχείρισης.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την ετήσια συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και τεστ στο σύστημα αυτοματισμού του αγωγού. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών συντήρησης έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων και συντονίζεται με τους εταίρους του Nord Stream στον τομέα του upstream και του downstream, με στόχο να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός θα έχει την ικανότητα μεταφοράς 55 δις κυβ. μέτρων αερίου για τουλάχιστον 50 χρόνια.