Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να έχουν συνομιλίες μεθαύριο, 11 Σεπτεμβρίου, στη Βιέννη σχετικά με την διάθεση πόρων στην Ουκρανία για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση

Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να έχουν συνομιλίες μεθαύριο, 11 Σεπτεμβρίου, στη Βιέννη σχετικά με την διάθεση πόρων στην Ουκρανία για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ο Νόβακ είχε επιβεβαιώσει τη συνάντηση στην αυστριακή πρωτεύουσα με τον Μάρος Σέφκοβιτς, τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση.

Η επόμενη συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ρωσίας, της Κομισιόν και της Ουκρανίας είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Κομισιόν έχει αποστείλει ήδη στους εκπροσώπους της Ουκρανίας και της Ρωσίας έγγραφο που καταγράφει τα βασικά θέματα προς συζήτηση, τα οποία είναι η φόρμουλα τιμολόγησης με την έκπτωση και την ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης.