Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου προκειμένου να είναι έτοιμη να υποδεχθεί το φυσικό αέριο στους κόλπους της
Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου προκειμένου να είναι έτοιμη να υποδεχθεί το φυσικό αέριο στους κόλπους της. 

Η ΑΗΚ επικεντρώνει τις προσπάθειές της για ολοκλήρωση των μετατροπών των λεβήτων στον ΗΣ Βασιλικού για καύση φυσικού αερίου καθώς και για την ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής για την παραλαβή φυσικού αερίου και τη διάθεσή του στις μονάδες παραγωγής.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΑΗΚ Αντώνης Πατσαλής, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για την ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου βρίσκεται στα τελικά του στάδια και η ΔΕΦΑ με την υποστήριξη της ΑΗΚ αναμένεται να ολοκληρώσει σύντομα την προσπάθειά για επίτευξη συμφωνίας για προμήθεια Φυσικού Αερίου για τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της ΑΗΚ.

Παράλληλα, ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι στο πλαίσιο του λειτουργικού και λογιστικού διαχωρισμού της ΑΗΚ, γίνονται αρκετές ενέργειες αναδιάρθρωσης του οργανισμού, ούτως ώστε να λαμβάνονται ανεξάρτητες αποφάσεις, καθώς και να αποκλείονται οι διασταυρούμενες επιδοτήσεις μεταξύ των δραστηριοτήτων της ΑΗΚ και κατ’ επέκταση να αποφεύγεται η νόθευση του ανταγωνισμού.