Genel Energy: Περιορίζει τις Προβλέψεις για τη Φετινή Παραγωγή Λόγω Καθυστέρησης Πληρωμών Από την Αυτόνομη Κουρδική Κυβέρνηση

Genel Energy: Περιορίζει τις Προβλέψεις για τη Φετινή Παραγωγή Λόγω Καθυστέρησης Πληρωμών Από την Αυτόνομη Κουρδική Κυβέρνηση
energia.gr
Τρι, 20 Οκτωβρίου 2015 - 17:27
Η Genel Energy, από τις βασικές πετρελαιοπαραγωγούς εταιρείες στο ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι περικόπτει τις προβλέψεις της σχετικά με τα έσοδα και την παραγωγή ολόκληρου του έτους, λόγω των χαμηλών τιμών και των οφειλών της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης προς αυτήν

Η Genel Energy, από τις βασικές πετρελαιοπαραγωγούς εταιρείες στο ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι περικόπτει τις προβλέψεις της σχετικά με τα έσοδα και την παραγωγή ολόκληρου του έτους, λόγω των χαμηλών τιμών και των οφειλών της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης προς αυτήν.

Η εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αναφέρει ότι οι οφειλές της αυτόνομης κυβέρνησης του Αρμπίλ ανέρχονται σε 400 εκατ. δολ. περίπου, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα προβεί σε επενδύσεις αύξησης της παραγωγής στα πεδία παραγωγής μέχρι η κουρδική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τακτικές πληρωμές για εξαγωγές.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει εκ μέρους της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης.

Η Genel ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εισπράξει 16,5 εκατ. δολ. για πετρέλαιο από το πεδίο Taq Taq και ότι αναμένει πληρωμές για εξαγωγές από τα άλλα της πεδία άμεσα.

Η Genel εισέπραξε τον περασμένο μήνα 24,5 εκατ. δολ. από την αυτόνομη κυβέρνηση του βορείου Ιράκ, γεγονός που βελτίωσε τη ρευστότητά της και αύξησε τις προσδοκίες για πιο σταθερές πληρωμές.

Ωστόσο, η διαμάχη του Αρμπίλ με την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση της Βαγδάτης για το θέμα της διανομής των εσόδων από την παραγωγή πετρελαίου οδήγησε πέρυσι σε περικοπές κονδυλίων προς το ιρακινό Κουρδιστάν. Η κατάσταση αυτή οδήγησε την τοπική κυβέρνηση να μην μπορεί να πληρώσει όχι μόνο τις πετρελαϊκές, αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους της.

Έτσι, η Genel ανακοινώνει ότι περικόπτει τον στόχο παραγωγής για το 2015 κατά 5.000-10.000 βαρέλια την ημέρα στα 85.000-90.0000 βαρέλια την ημέρα. Παράλληλα, περιορίζει τις εκτιμήσεις για τα έσοδά της φέτος στα 350-375 εκατ. δολ. από 350-400 εκατ. δολ., με την παραδοχή των 50 δολ. το βαρέλι για το Brent.

Ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων επενδύσεων στα πεδία της η Genel μειώνει και τις προβλέψεις για τις κεφαλαιακές της επενδύσεις για το 2015 στα 150-175 εκατ. δολ. από 150-200 εκατ. δολ.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι μόλις τον περασμένο μήνα, η Genel αγόρασε το μερίδιο της αυστριακής OMVστο πεδίο αερίου Bina Bawi, ένα πρότζεκτ που στόχο έχει να βοηθήσει το ιρακινό Κουρδιστάν να ανταποκριθεί στους όρους της συμφωνίας προμήθειας αερίου με την Τουρκία.