Η μεγαλύτερη ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία, Repsol, ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση 62% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τις βελτιωμένες επιδόσεις στη διύλιση

Η μεγαλύτερη ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία, Repsol, ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση 62% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τις βελτιωμένες επιδόσεις στη διύλιση.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 159 εκατ. ευρώ, από 415 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 201,6 εκατ. ευρώ. 

Σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, ανακοίνωσε ζημίες 221 εκατ. ευρώ, εξαιτίας χρεώσεων που ανέλαβε σε ορισμένες μονάδες.

Η Repsol τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ένα πενταετές σχέδιο που περιλαμβάνει την πώληση assets ύψους 6,2 δισ. ευρώ και την μείωση των επενδύσεων κατά 38%, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πτώση των τιμών του αργού.

Επίσης, η εταιρεία ενοποιεί την Talisman Energy, την καναδική εταιρεία που απέκτησε έναντι 13 δισ. δολαρίων. Στο τρίτο τρίμηνο πώλησε assets άνω του 1 δισ. δολαρίων.