Αυξάνεται η Εξάρτηση της ΕΕ Από το Φυσικό Αέριο της Ρωσίας - Οι Συγκρούσεις στη Β. Αφρική Μειώνουν την Προσφορά

Αυξάνεται η Εξάρτηση της ΕΕ Από το Φυσικό Αέριο της Ρωσίας - Οι Συγκρούσεις στη Β. Αφρική Μειώνουν την Προσφορά
energia.gr
Τρι, 17 Νοεμβρίου 2015 - 17:08
Η αποστολή φυσικού αερίου από τη Βόρειο Αφρική προς την Ευρώπη φαίνεται πως είναι έτοιμη να επιδείξει μείωση εν μέσω των συνεχόμενων συγκρούσεων στην περιοχή, κάτι που πρόκειται να προσδώσει επιπλέον κέρδη και ευκαιρίες σε άλλους εξαγωγείς όπως η ρωσική Gazprom

Η αποστολή φυσικού αερίου από τη Βόρειο Αφρική προς την Ευρώπη φαίνεται πως είναι έτοιμη να επιδείξει μείωση εν μέσω των συνεχόμενων συγκρούσεων στην περιοχή, κάτι που πρόκειται να προσδώσει επιπλέον κέρδη και ευκαιρίες σε άλλους εξαγωγείς όπως η ρωσική Gazprom.

H Aλγερία και η Λιβύη μπορεί να μειώσουν τις αποστολές προς την Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια λόγω της πολιτικής αστάθειας, της έλλειψης επενδύσεων και των επαναδιαπραγματεύσεων των συμφωνιών, σύμφωνα με τον Carlo Malacarne, CEO της ιταλικής Snam Rete Gas.

H Bόρεια Αφρική είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος φυσικού αερίου της Ευρώπης, μετά τη Ρωσία. Η προσφορά έχει μειωθεί τα μάλα από τη στιγμή της επανάστασης στη Λιβύη, ενώ η Αλγερία πλήττεται από εσωτερικές συγκρούσεις.

(newmoney.gr)