Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία ηλιακών συλλεκτών Longi Green Energy Technology Co. έχει προβεί σε «προσαρμογές» των σχεδίων παραγωγής της σε διάφορα εργοστάσια, καθώς αντιμετωπίζει πολλαπλές λειτουργικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της άφθονης προσφοράς.

Σε μεγάλες αλλαγές θα προχωρήσει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλιακής ενέργειας στον κόσμο έρχονται καθώς η παγκόσμια βιομηχανία παραπαίει, με την παραγωγή να ξεπερνά τη ζήτηση, οδηγώντας σε πτώση των τιμών και συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους. Ο τομέας αντιμετωπίζει επίσης σαρωτικές ρυθμιστικές αλλαγές, όπως η απόφαση των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα να επαναφέρουν τους δασμούς στους κινεζικούς διφασικούς ηλιακούς συλλέκτες.

Η Longi δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα, αλλά δήλωσε ότι ελήφθησαν με βάση την ανάλυσή της για την παγκόσμια αγορά και σχεδιάστηκαν για να καταπολεμήσουν την πτώση των τιμών και τις αλλαγές στην εμπορική πολιτική από τις αρχές του έτους. Η εταιρεία απάντησε σε ερώτημα του Bloomberg σχετικά με τις αναφορές για κλείσιμο των εργοστασίων της στη Μαλαισία και το Βιετνάμ.

Η Longi, που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της ηλιακής βιομηχανίας βάσει της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια για την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, επικαλούμενη ένα «όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον». Σημείωσε καθαρή ζημία 2,35 δισεκατομμυρίων γιουάν (325 εκατ. δολάρια) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αφού είχε σημειώσει κέρδη 3,64 δισεκατομμυρίων γιουάν την ίδια περίοδο του 2023.

Οι κινεζικές εταιρείες ηλιακής ενέργειας προσπαθούν να γυρίσουν σελίδα, ακόμη και όταν τα κέρδη εξαφανίζονται λόγω ενός κύματος νέων εργοστασίων που τέθηκαν σε λειτουργία το περασμένο έτος. Αντί να κατακτήσουν μια αναπτυσσόμενη αγορά, η νέα προσφορά έχει υπερκαλύψει τη ζήτηση, γεγονός που ώθησε Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους να παραπονεθούν ότι η Κίνα εμποδίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού αλλού στον κόσμο.