TotalEnergies: Σε Λειτουργία ο Φ/Β Σταθμός 70 MWp στην Πελοπόννησο - Αναπτύσσει Δυναμική για 1 GW ΑΠΕ στην Ελλάδα

TotalEnergies: Σε Λειτουργία ο Φ/Β Σταθμός 70 MWp στην Πελοπόννησο - Αναπτύσσει Δυναμική για 1 GW ΑΠΕ στην Ελλάδα
energia.gr
Πεμ, 6 Ιουνίου 2024 - 14:11

Η TotalEnergies έθεσε με επιτυχία σε λειτουργία τον φωτοβολταϊκό σταθμό 70 MWp Ξηροκάμπι στη χερσόνησο της Πελοποννήσου στη νότια Ελλάδα. Με αυτό το τελευταίο αυτό έργο συνεχίζει τη μακρόχρονη δραστηριότητά της TotalEnergies στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ξεκίνησε το 2012

Σήμερα έχει ήδη σε λειτουργία περισσότερα από 400 MW αιολικών και ηλιακών έργων, ενώ με τα νέα σχέδια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί σε πάνω από 1 GW.

Η λειτουργία της εγκατάστασης στο Ξηροκάμπι επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της TotalEnergies στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, ο οποίος το 2022 αντιστοιχούσε στο 12,6% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Η κατασκευή του έργου, που βρίσκεται στην περιοχή της Λακωνίας στη χερσόνησο της Πελοποννήσου, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022. Μια βασική πρόκληση ήταν η διασφάλιση της ασφάλειας για την ομάδα που εργαζόταν στις απότομες πλαγιές του εργοταξίου των 75 εκταρίων.



Ο ηλιακός σταθμός ισχύος 70 MWp, που αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 52 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει 123.900 φωτοβολταϊκά πλαίσια τοποθετημένα σε σταθερές κατασκευές. Θα παράγει 120 GWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως για να καλύψει τη μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 30.000 κατοίκων της περιοχής.

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός στο Ξηροκάμπι λειτουργεί και συντηρείται από μηχανικούς και τεχνικούς της TotalEnergies με στόχο τη μεγιστοποίηση των τεχνικών και οικονομικών επιδόσεων.

"Είμαστε υπερήφανοι που θέσαμε με επιτυχία σε λειτουργία τη μονάδα του Ξηροκαμπίου, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ελληνικό ενεργειακό μείγμα, καθώς και στην υποστήριξη των δικών μας στόχων για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εταίρους μας, τις αρχές και την ομάδα των 60 ατόμων της TotalEnergies που επέδειξαν σημαντικό πάθος και δέσμευση για να φέρουν αυτό το έργο εις πέρας. Μετά από 12 χρόνια στην Ελλάδα, ο στόχος μας παραμένει να επιδιώξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και την αποτελεσματική λειτουργία των «πράσινων» σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να εδραιώσουμε τη θέση μας ως ένας από τους ηγέτες στον τομέα αυτό", δήλωσε ο Vincent Giron - Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies Renewables Greece.

TotalEnergies Renewables Greece: 265 MW Αιολικής και 154 Mwp Φ/Β Ισχύος στην Ελλάδα

Η TotalEnergies έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2012 με τις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με 60 εργαζόμενους που βρίσκονται στην Αθήνα και στους χώρους παραγωγής, η TotalEnergies Renewables Greece αναπτύσσει, κατασκευάζει, κατέχει και λειτουργεί σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά). Στις αρχές του 2024, λειτουργούν 12 αιολικά πάρκα εγκατεστημένης ισχύος 265 MW και 13 φωτοβολταϊκές μονάδες εγκατεστημένης ισχύος 154 MWp.