Θέση στις κατηγορίες που εδώ και μέρες εξαπολύει εναντίον της Τουρκίας για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, παίρνει ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Θέση στις κατηγορίες που εδώ και μέρες εξαπολύει εναντίον της Τουρκίας για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, παίρνει ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί την Τουρκία με την κατηγορία ότι αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος τόνισε ο κ. Ερντογάν, μετά και τηνσημερινή καταγγελία στελεχών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.στελεχών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (βλ. εδώ).

Εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το IS θα παραιτηθώ, υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του από τη Ντόχα.

Δεν έχουμε απολέσει τις αξίες μας τόσο, ώστε να αγοράζουμε πετρέλαιο από μια τρομοκρατική οργάνωση, επισήμανε ο κ. Ερντογάν.Υπογράμμισε δε ότι δεν θα ήθελε να πληγούν περαιτέρω οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία.