Πεντάγωνο ΗΠΑ: «Προκλητικές» και «Γελοίες» οι Ρωσικές Κατηγορίες Περί Εμπλοκής της Άγκυρας σε Λαθρεμπόριο Πετρελαίου με το ISIS

Πεντάγωνο ΗΠΑ: «Προκλητικές» και «Γελοίες» οι Ρωσικές Κατηγορίες Περί Εμπλοκής της Άγκυρας σε Λαθρεμπόριο Πετρελαίου με το ISIS
energia.gr
Παρ, 4 Δεκεμβρίου 2015 - 08:10
Απορρίπτουν οι ΗΠΑ τις κατηγορίες της Ρωσίας εις βάρος της Τουρκίας για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου ανέφεραν πως δεν έχουν σχετικές αποδείξεις, κάνοντας λόγο για «ανοησία» και «προκλητικές» και «γελοίες» κατηγορίες

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ τις κατηγορίες της Ρωσίας εις βάρος της Τουρκίας για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου ανέφεραν πως δεν έχουν σχετικές αποδείξεις, κάνοντας λόγο για «ανοησία» και «προκλητικές» και «γελοίες» κατηγορίες.

Ειδικότερα, η η Julia Mason, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Διαψεύδουμε τις κατηγορίες πως η τουρκική κυβέρνηση συνεργάζεται με το ISIS στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Δεν έχουμε δει αποδείξεις που να υποστηρίζουν και να επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς».

Πρόσθεσε,μάλιστα, ότι «η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει τα σύνορά της με τη Συρία, συνεργαζόμενη με διεθνείς εταίρους, και έχει ως προτεραιότητα να εμποδίσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου που κάνει το ISIS».

Αλλά και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Steve Warren απέρριψε τις ρωσικές κατηγορίες εις βάρος της Τουρκίας χαρακτηρίζοντάς τες «προκλητικές» και «γελοίες».

«Απορρίπτουμε απολύτως αυτή την ανοησία», δήλωσε σεδημοσιογράφους στους οποίους μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βαγδάτη, ενώ εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας στην καταπολέμηση του ISIS. «Οι Τούρκοι είναι πολύ καλοί συνεργάτες μας στον πόλεμο εναντίον του ISIS», ανέφερε χαρακτηριστικά.